Over Datalism

Hallo.

Dit is Datalism

Achtergrond

Datalism is ontstaan vanuit de observatie dat veel websites onbewust en onnodig veel inbreuk maken op de privacy van hun gebruikers.

Vaak is er in de loop der jaren een wildgroei aan tracking scripts ontstaan. Iedere tag of pixel deelt informatie over de gebruiker met techreuzen als Google en Facebook. Cookies worden daar veelvuldig bij gebruikt. Een goed overzicht van wat er verzameld en gedeeld wordt, ontbreekt.

In de meeste situaties is er aan de voorkant wel een cookiebanner aanwezig, maar zelden zien we dat deze goed gekoppeld is aan alle tracking pixels. Gebruikers hebben het idee dat ze de controle hebben over wat ze delen, maar het tegendeel is waar.

Geen goede start van de relatie van je nieuwe gebruiker, klant, donateur of lid. Daarom helpen we je graag om dit beter te doen. 

Een goede relatie met je doelgroep begint met wederzijds vertrouwen. Dat betekent ook dat je respectvol omgaat met elkaars data.
Missie

Datalism helpt je om het gebruik van je website inzichtelijk te maken met behulp van de nieuwste digital analytics tools, mèt respect voor je gebruikers.

Verder met Datalism

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat een bericht achter en ik neem z.s.m. contact met je op.
PK
Pim Kitzen
Digital analytics consultant | Datalism